“Det er spændende at få et indblik i andre mennesker”

Med sit rolige væsen, observerer Sofie Amalie Skousen kultur, kunst og musik. 

Af: Kirstine Marie Nielsen 

Der er noget roligt over hende, som hun sidder der, mens en solstråle oplyser hendes lysebrune hår. Hun vil gerne fortælle sine historier, og hendes milde stemme fører mig gennem hendes tid fra barn til ung voksen. 

Her ses Sofie Amalie Skousen.  Foto: Sofie Amalie Skousen

Vokset op med rum til relationer

Springer vi ti år tilbage i tiden, til den fynske by Svendborg, vil vi kunne se den unge Sofie udforske livets veje. Her boede hun med sine forældre, der på trods af deres brud i hendes tidlige barndomsår, stadig boede få gader fra hinanden. Sofie voksede op i to hjem, men for hende var det ikke et problem: 

“Jeg har haft rum til at være mig og indgå i den relation med mine forældre, som jeg ønskede.”

Med højt til loftet og rum til at være sig selv, fandt Sofie vejen til Aarhus. Det aarhusianske liv fylder nu hverdagen, hvor Sofie både arbejder, læser, og bruger tid med sine veninder.

Mine kollegaer er mine tætteste veninder

Tager man et kig rundt i Aarhus’ gader, vil man ofte kunne finde Sofie og hendes veninder på diverse caféer, barer og butikker.

“Hvis jeg skal beskrive Sofie som person, er hun meget mild. Hun er mega sød, og er ikke den der råber højest, til gengæld er hun meget observerende og lyttende.”

Sådan beskriver veninden Julie Ling Enevoldsen, Sofie. Den ro Sofie udstråler er et af de træk Julie sætter mest pris på: “Man bliver helt rolig i hendes selskab.” 

Det er som at slå op i et menneskes tanker

Benene er oppe, kaffen er varm og en velskrevet biografi er lige blevet åbnet. Sådan vil man ofte kunne finde Sofie, da hendes interesse for mennesker, bliver mættet af de biografier hun læser.

Netop dét at forstå mennesker og dykke ned i deres liv, dyrker Sofie gennem litteraturen:

“Det er spændende at få et indblik i andre, hvad der former dem, hvad der gør dem til dem de er”

Foruden veninder og dybdegående biografier, fylder kunst og kultur meget for Sofie. Tre år på studiet Kunsthistorie har sat sit præg, og hun bruger tit fritiden på at opsøge diverse kulturelle begivenheder.

Fremtiden er gennem journalistikken

Springer vi nu ti år frem i tiden, vil vi kunne se den voksne Sofie udforske journalistikkens veje og muligheder. For hende er drømmen at blive redaktør eller skribent på et magasin der berører kultur, så hun kan sammensmelte sine interesser – nemlig kultur og menneskers historier. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *